Ketjuanalyysi allekirjoittaa yhden vuoden tietojen tilauksen ilmavoimien kanssa

Yhdysvaltain hallitus on jatkanut lohkoketjun ja kryptovaluuttojen integrointia palveluihinsa. Vaikka hallitus ei ole vielä allekirjoittanut mitään merkittäviä salauksen sääntelylakia, useat virastot ovat jatkaneet teollisuuden avun hakemista palvelujensa vahvistamiseksi. Uusin virasto on ilmavoimat, joka allekirjoitti äskettäin tiedonsiirtosopimuksen blockchain-analytiikkayrityksen Chainalysis kanssa. Julkaistun luonnoksen mukaan toukokuussa allekirjoitettu sopimus on voimassa vuoden ja on arvoltaan noin 799 000 dollaria.

Mahdollisen salaukseen liittyvän rikollisuuden estäminen

Molempien osapuolten välisessä sopimuksessa on tuskin mitään tietoa siitä, mitä se aiheuttaa. Kuvaus-välilehdessä viitataan kuitenkin ”salausvaluutan tietojen tilaukseen”. Tämä voi tarkoittaa, että ilmavoimat käyttävät Bitcoin Future blockchain-analyysityökaluja suorittaakseen ei-salaustöitä.

Kauppa voisi olla nimenomaan ketjutuksen ja ilmavoimien erityistutkintatoimiston välillä. Toimisto käsittelee väärinkäytöksiä, petoksia ja muita rikoksia ilmavoimien puolesta. Se varmistaa myös, että kaikki sopimukset, joihin ilmavoimat osallistuvat, eivät sisällä petoksia. Joten, ketjuanalyysi voisi auttaa virastoa tutkimaan rikoksia – jotka saattavat välttämättä liittyä salausteollisuuteen.

Ottaen huomioon, että kryptovaluuttaan liittyvä rikollisuus on lisääntymässä, ilmavoimat saattavat vain pelata rooliaan pitääkseen niitä loitolla. Jos näin on, Chainalysis on yksi parhaista toimistoista, jotka auttavat.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Chainalysis harjoittaa liiketoimintaa ilmavoimien kanssa. Kesäkuussa 2018 yritys allekirjoitti sopimuksen Bitcoin-tapahtumien seuraamiseksi. Noin 110 000 dollarin arvoinen sopimus päättyi kesäkuussa 2019. Myös kolmas sopimus on olemassa. Kuitenkin, kuten tämä viimeinen, se on epämääräinen yksityiskohdissa.

Hallituksen Blockchain Push

Toistaiseksi Chainalysisistä on tullut Yhdysvaltojen hallituksen kultaseni. Ilmavoimien lisäksi se on myös allekirjoittanut sopimukset hyödykefutuureiden kauppakomissioon (CFTC), maahanmuutto- ja tulliviranomaisiin (ICE), finanssirikosten valvontaverkostoon (FinCEN) ja muihin.

Molempien osapuolten välinen sopimus kuvaa, mistä on tullut enemmän sydämellinen suhde Yhdysvaltain hallituksen ja lohkoketjutilan välillä. Securities and Exchange Commission (SEC) antoi heinäkuussa yksinoikeuden lisenssin kalifornialaiselle analyytikkoyritykselle CipherTrace Binance-ketjun toiminnan seuraamiseksi. Vuonna muistio , taloudelliset vahtikoira selitti, että se oli todennut CipherTrace olevan ainoa yritys, joka voisi tutkia toiminta on Binance Chain – joka taloa Binance Coin (BNB) Dex, joka on hajautettu vaihto että yhtiö omistaa myös.

SEC lisäsi, että vaikka se on löytänyt onnea julkisten lohkoketjujen varainsiirtojen valvonnassa, yksityiset ovat olleet hieman vaikeampia. Binance on maailman suurin salausvaihtoalusta, jonka miljardeja dollareita liikkuu päivittäin. SEC toivoo, että CipherTrace auttaa selventämään ketjunsa toiminnan vaatimusten mukaista luonnetta.