CME Bitcoin Futures Open Interest Recovers van Juli Lows

Volgens gegevens die door het platform van de derivatenanalyse scheef, schommelde de open rente voor de toekomst van de Bitcoin die door in Chicago-Gebaseerde Groep CME wordt aangeboden 16 percenten aan bijna $450 miljoen op 21 Juli.

Dit indrukwekkende herstel van de dieptepunten van juli laat zien dat institutioneel geld nu terugvloeit naar Bitcoin na een periode van droogte.

Het wassen en het afnemen

Open interest (OI) is de term die wordt gebruikt om het totale aantal uitstaande contracten te beschrijven die op afloop wachten.

Na de februaripiek van $316 miljoen daalde de som tot slechts $107 miljoen na de gebeurtenissen van „Zwarte Vrijdag“ op 12 maart, toen de BTC-prijs in één pijnlijke dag met 50 procent daalde.

OI in de CME Bitcoin futures steeg naar een nieuwe recordhoogte van meer dan $500 mln in mei, nadat de markt zich volledig had hersteld van de ineenstorting van de Bitcoin-prijs.

In het derde kwartaal begon het weer te dalen in combinatie met het handelsvolume als gevolg van de gematigde volatiliteit.

De Bitcoin toont tekenen van leven met haar bescheiden koersherstel op 21 juni, wat de interesse van de handelaars weer aanwakkerde.

Groeiende institutionele eetlust

In tegenstelling tot ongereguleerde handelsplatformen als Huobi en OKex, veranderen de Bitcoin-futures van CME voornamelijk van hand tot hand bij institutionele beleggers, waardoor hun OI nuttig is om hun niveau van deelname aan de markt te meten.

Zoals gemeld door U.Today, koos Galaxy Digital CEO Mike Novogratz ervoor dat miljardair Paul Tudor Jones die met zijn hedgefonds in Bitcoin futures investeert, andere Wall Streeters zou kunnen verleiden om zijn voorbeeld te volgen.