Centralbanker taber guld. Vil de til sidst købe Bitcoin? Iran siger ja!Iran køber bitcoin

For første gang i ti år er adskillige centralbanker i verden begyndt at sælge deres guld. Ifølge en Bloomberg- rapport har flere guldproducerende nationer udnyttet aktivets høje pris for at afbøde pandemiens virkninger på deres nationale økonomier.

Guld var vidne til en næsten rekordpris i de sidste par uger, og dette havde bedt centralbanker om at begynde at droppe deres guld i et forsøg på at styre økonomien

Men lad os tale om det digitale guld, Bitcoin, der har overlevet mange udsving på markedet og vist sig at være en afdækning mod inflation og økonomisk krise.

Sandt nok har centralbanker ikke altid været for kryptokurver, især Bitcoin. I betragtning af anvendelsessagerne og værdien af ​​kryptokurrency kan det dog ikke være for langt i fremtiden, før centralbanker vil købe bitcoin som et reserveaktiv.

Iran vedtager Bitcoin

Det siges, at forandring er den eneste konstante ting i verden, og denne erklæring er bevist sand i så mange tilfælde. I en nylig rapport erklærede de iranske myndigheder officielt, at Bitcoin ville blive brugt til internationale transaktioner.

Dette skridt har gjort Iran til det første land i verden, der bruger Bitcoin som udvekslingsmiddel. Irans centralbank vil købe lovligt udvundet Bitcoin fra minearbejdere til at finansiere import fra andre lande.

Kryptovalutaer var ulovlige i landet indtil 2019, da det udstedte sin regulering. Selvom Iran ikke længere er meget streng med hensyn til kryptokurver, er det heller ikke for mildt over for dem. Men med de amerikanske sanktioner, der presser Irans økonomi, bliver det umuligt for dem at bruge dollaren i internationale handler.

Derudover har landets fiat-valuta været faldende i de sidste to år. Den iranske rial blev forværret med den COVID-19 pandemisk-inducerede krise.

Ved at legalisere minedrift og brug af Bitcoin i landet vil Iran omgå den amerikanske sanktion, mens de deltager i internationale handler.

Iran er kun et tilfælde, hvor centralbanker henvendte sig til Bitcoin midt i en national økonomisk krise. Efterhånden som dagene går, ændrer mange andre centralbanker verden over deres holdning til Bitcoin og kryptokurrency generelt.

Nogle er gået fra direkte at fordømme Bitcoin til at ændre deres lovgivning for at tillade brug af kryptovalutaer. Schweiz ændrede for eksempel for nylig sine love om krypto for at fremme mainstream-adoption.